Recept | Tre bonder
Pulled Beef
  • 6 port
  • Pulled beef är en variant på Pulled pork som har blivit otroligt populärt på senare tid. Och med tanke på hur gott det är i kombination med hur lite jobb som krävs så är det inte konstigt.
Boeuf Bourguignon på Fredriks vis
  • 8 portioner
  • Boeuf Bourgignon eller burgundisk gryta som man också kan säga på svenska, är en av våra långkoksklassiker. Passar perfekt på vinterhalvåret och för större sällskap. Smakar som bäst om man lagar den dagen innan, vilket är ett ytterligare skäl till att den är bra om man ska ha gäster. Oftast använder jag högrev, men det går även bra med ytterlår, märgpipa (lite magrare) eller fransyska (lite längre koktid). Jag tycker att grytan serveras bäst med ett potatismos kryddat rikligt med muskot och generöst med smör.
Roliga Johans Sjömansbiff
  • 6 portioner
  • Sjömansbiff är en maträtt som består av nötkött, lök och potatis kokat i öl, oftast porter. Namnet kommer av att då allt lagas i samma gryta var sjömansbiff en praktisk maträtt att laga ombord på båtar. Förklaringen till att öl kom att användas till rätten var att friskt vatten inte alltid var tillgängligt till havs. Den här varianten har tagits fram av vår vän Johan

Powered by ©Adocka