Gör så här

  1. 1

    Skär köttet i tärningar (ca 3 cm per sida) och bryn i omgångar i en stekpannan i ganska lite fett. Salta och peppra lite på köttet under stekningen. Flytta över till en rymlig gryta allt eftersom pudra köttet med lite mjöl och rör om. Avsluta med att vispa ur stekpannan med lite vatten och hälla skyn i grytan.

  2. 2

    Häll på vinet och lägg i buljongtärning, lagerblad, skalad och tjockt slantad morot, klyftad gul lök, apelsinskal, tomatpuré och kryddor. Koka ca 2 timmar eller tills köttet är mört. Så här långt kan du göra dagen innan.

  3. 3

    Under tiden förbereder du lök, champinjoner och bacon. Skålla lökarna snabbt, ca 2 minuter och skala sedan. Bryn smålökarna och champinjonerna, gärna hela om de är tillräckligt små. Knaperstek baconen i små bitar.

  4. 4

    När det återstår ca 15 minuter på grytans koktid lägger du i smålök, champinjoner, bacon och pressad vitlök. Smaka av grytan och tillsätt mer salt, peppar och timjan vid behov. Om du vill kan du plocka ur apelsinskalet.

  5. 5

    Strö över persilja och om möjligt lägg på en kvist färsk timjan. Servera med potatismos.